Merényletre készültek a Fülöp-szigeteken

Bomba
Bomba
Manila – Házi készítésű bombát talált két kisfiú a Fülöp-szigetek fővárosában, közel ahhoz az építkezéshez, amit az amerikai külügyminiszter-helyettes felesége készült meglátogatni, közölte az ország rendőrsége pénteken.

A bombaszakértőknek sikerült hatástalanítaniuk a robbanószerkezetet, amit egy mobiltelefonnal akarták működésbe hozni.

A bombát két kisgyerek fedezte fel egy habszivacsból készült ételtárolóban egy kormányépület mellett. A fiúk mobiltelefon-csöngést hallottak a dobozból, és amikor kinyitották a tárolót észrevették a benne lévő bombát, majd értesítették az épület biztonsági őrét. A rendőrség feltételezése szerint a szerkezet rosszul működött, és azért nem robbant fel a mobilhívásra.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki, és miért helyezte el a bombát. Manilában jelenleg tartják a dél-kelet ázsiai nemzetek társaságának (ASEAN) regionális fórumát (ARF), amelyen részt vesz több ország külügyminisztere is. A szerkezetet annak az építkezésnek a közelében helyezték el, ahova később látogatott John Negroponte amerikai külügyminiszter-helyettes felesége. Az amerikai nagykövetség egyelőre nem kommentálta az esetet.