Merényletek Párizsban – A merénylők egyik feltételezett cinkosát foghatták el a napokban Bajorországban

Berlin – Valószínűleg a párizsi merényletek elkövetőinek egyik cinkosát vették őrizetbe a napokban Bajorországban – jelentette szombaton a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

A bajor tartományi bűnügyi rendőrség (LKA) szóvivője viszont spekulációnak nevezte, hogy az illető a párizsi merénylők köréhez tartozik.

A Bayerischer Rundfunk értesülése szerint egy montenegrói férfit vettek őrizetbe. Az ausztriai Salzburg és a bajor tartományi főváros, München közötti autópályán állították meg néhány napja a határellenőrzéshez kapcsolódó mélységi ellenőrzés során.

Autójában találtak több lőfegyvert, lőszert és több kilogramm robbanóanyagot, valamint dokumentumokat, amelyek erősen arra utalnak, hogy Párizsba tartott.

A bajor tartományi bűnügyi rendőrség közvetlenül a férfi őrizetbe vétele után tájékoztatta az ügyről a francia hatóságokat – jelentette hírportálján a közszolgálati médiatársaság.

Az LKA egy szóvivője a beszámolóra reagálva elmondta, hogy november 5-én az A8-as autópályán ellenőriztek egy gépkocsit, amelynek motorterében felfedeztek egy pisztolycsövet, és ezért darabokra bontották az egész autót.

Előkerült egyebek mellett több géppisztoly és kézigránát, és találtak robbanóanyagot is. A szóvivő spekulációnak nevezte, hogy az autó 51 éves, montenegrói származású vezetője a párizsi merénylők köréhez tartozik.

A férfi, akit őrizetbe vettek, nem tett vallomást.

– MTI –