Menzareformos menüt kínáltak a szocialisták a Parlamentben

Akt.:
Budapest – Tojáslevest és zöldborsófőzeléket kóstoltatott a szocialista Bangóné Borbély Ildikó és Heringes Anita az országgyűlési képviselőkkel hétfőn a Parlamentben. Az ellenzéki politikusok célja, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen a bírált menzareform.

Bangóné Borbély Ildikó, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista tagja újságíróknak úgy fogalmazott: céljuk, hogy a képviselők megtapasztalják, milyen hatása van azoknak a törvényeknek, jogszabályoknak, amiket hoznak.

Emlékeztetett arra, hogy szeptember 1-jén lépett életbe a gyerekek egészségesebb táplálkozását célzó menzarendelet. Nem múlik el úgy hét, hogy ne lenne botrány – fogalmazott, hozzátéve, olyan jelzéseket kapnak, hogy ehetetlen az étel, amit a bölcsődések, óvodások, iskolások kapnak.

Heringes Anita országgyűlési képviselő elmondta, attól a képviselőtől, akinek ízlik a menü, azt fogják kérni, írja alá kezdeményezésüket, hogy a parlamenti menzán is a menzareform receptjei szerint főzzenek.

A két képviselő a saját maga által, a menzarendelet alapján készített ételekről elmondta, hogy azok a megszokottnál jóval kevesebb fűszert tartalmaznak. A tojásleves csak nyomokban tartalmaz köményt – mondta Heringes Anita.

Bangóné Borbély Ildikó arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a zöldborsófőzelék mellé kínált fasírtba teljes kiőrlésű lisztből készült Graham-kenyeret kell tenni, addig a főzelékbe fehérlisztet.

A Parlament főlépcsőjének tetején tartott “ételkóstolón” a KDNP-s Firtl Mátyás a főzelékről úgy nyilatkozott, kitűnő, a levest nem minősítette. Ugyancsak megkóstolta a szocialista képviselők főztjét az LMP-s Ikotity István és Sallai R. Benedek, aki a levesről azt mondta, nagyon rossz.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s