Mentőben meghalt férfi

Mentőben meghalt férfi
Mesterházy szerint Lázár Jánosnak bocsánatot kell kérnie

Az MSZP frakcióvezetője szerint Lázár János Hódmezővásárhely fideszes polgármestere “politikai nyereségvágyból elkövetett kegyeletsértést” követett el a múlt héten Hódmezővásárhely és Szentes között elhunyt férfi ügyében, ezért bocsánatot kell kérnie – közölte Mesterházy Attila.

A mindszenti férfit múlt pénteken szállították a Hódmezővásárhelyi kórházba, miután előtte saját felelősségére hazament a szentesi intézményből. Hódmezővásárhelyen azonban az elsődleges vizsgálatok szerint nem fogadták a beteget arra hivatkozva, hogy ellátása Szenteshez tartozik. Ezért a férfit egy mentőtiszt nélküli mentővel elindították Szentesre, azonban útközben meghalt.

Mesterházy Attila szerint Lázár János azzal, hogy a férfi halála után három órával már sajtótájékoztatót hívott össze, előbb ütött és csak utána kérdezett. A szocialista politikus szerint a fideszes városvezető szavaival ellentétben a férfi nem az egészségügyi reform, hanem a felelőtlenség áldozata lett. Ebben a felelősségben a férfin és a hódmezővásárhelyi kórházon kívül azonban a politika ésLázár János is részes. Mesterházy szerint a polgármesternek elnézést kell kérnie a férfi családjától, valamint a mentősöktől is, akik megfelelően végezték munkájukat.