Mentőben meghalt férfi – az MDF türelemre int

Az MDF szerint nem szabad a politikusoknak szakmai kérdésekbe beleszólniuk, hanem meg kell hagyniuk az orvosok, mentők és kórházak szakmai függetlenségét – mondta csütörtökön Herényi Károly frakcióvezető-helyettes a múlt pénteken a mentőben meghalt férfi ügyére reagálva.

Herényi Károly szerint a politikusoknak meg kell várniuk az ÁNTSZ és az Egészségbiztosítási Felügyeletben folyó vizsgálatok végét és csak ezután lehet szakmai, de nem politikai döntéseket hozni.

Az MDF szerint az a demokrácia csődje, hogy egyes politikusok megkérdőjelezik a vizsgálatokat végző intézmények függetlenségét. Herényi szerint nem helyes, hogy a politikusok polihisztornak képzelik magukat és azt gondolják, mindenhez jobban értenek mint az adott terület szakemberei.

A mindszenti férfit múlt pénteken szállították a hódmezővásárhelyi kórházba, miután előtte saját felelősségére hazament a szentesi intézményből. Hódmezővásárhelyen azonban az elsődleges vizsgálatok szerint nem fogadták a beteget arra hivatkozva, hogy ellátása Szenteshez tartozik. Ezért a férfit egy mentőtiszt nélküli mentővel elindították Szentesre, azonban útközben meghalt.