tárgyalás

2019.11.29. 12:30

Egy felmosó nyelével verte agyon a férjét

Szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyész a férjére támadó asszony ügyében.

Szaniszló Bálint

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

November 27-én tartott előkészítő ülést a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki 2018. áprilisában 33 évnyi házasság után egy felmosó nyelével verte agyon a férjét miskolci otthonukban.

A nő már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, több alkalommal láttak bántalmazást is. Tavaly tavasszal egy napon a nő ismét bántalmazni kezdte a férfit, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések jórészt a koponyát érték. A nő az erősen vérző férjét a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket. A mentők a férfit eszméletlen állapotban találták, újraélesztése nem vezetett eredményre.

A nő nem tett vallomást

Halálát vérzéses sokk okozta, amely az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt. A vádlott nem tett vallomást, tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn. Az ügyész a vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában