Friss hírek

2009.08.04. 13:10

A törlesztõrészletek egyoldalú emelése ellen tüntetett a Jobbik

<p>A törlesztõrészletek egyoldalú emelése, és a Magyarországon mûködõ bankrendszer ellen tiltakozott a Jobbik hétfõn kora este a budapesti József Nádor téren. A tüntetésen körülbelül 200-an vettek részt.</p>

A demonstráció nem sokkal 6 óra után kezdõdött a fõvárosi József Nádor téren. A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért szervezte a tüntetést, mert felháborítónak tartja, hogy a bankok egyoldalúan emelik a törlesztõ részleteket. A párt álláspontja szerint ezt meg kell szüntetni, ugyanis Magyarországon jelenleg uzsorarendszer mûködik, amelyet - hogy jobban hangozzék - a deviza alapú hitelezésnek neveznek.

A demonstráción elhangzott családok tízezrei mennek tönkre a magas kamatok miatt. A Jobbik azt követeli azoktól a bankoktól, amelyek kaptak az IMF- hitelbõl, hogy számoljanak el a pénzzel, ugyanis ebbõl semmit sem fordítottak az emberekre. A párt szerint egyebek mellett arra lenne szükség, hogy csökkentsék a Magyarországon jelen lévõ külföldi bankok illetve külföldi bankvezetõk számát. A demonstráció este 7-kor rendben befejezõdött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!