Mennyire divatosak a miskolci nők?

Mennyire divatosak a miskolci nők?

Miskolc – Vajon csakis a pénz határozza meg a jólöltözöttséget? Otthonka, hótaposó, pufikabát, vagy inkább merész szabásvonalak és élénk szín jellemzi jobban a miskolci nők ruhatárát? Utánajártunk. 

A megkérdezett huszonéves lányok szerint kár lenne a ruházkodási tendenciát egy egész városra vonatkoztatni. Kit jobban érdekel a divat, kit kevésbé. Őket leginkább az egyformaság dühíti. Némely tizenévest szinte meg sem lehet különböztetni egymástól. A fiatalok ruhatrendjét főként a zenei stílus határozza meg. A dark metalt kedvelők talpig feketében nyomulnak, míg a deszkások inkább a laza, bő ruházatot kedvelik.

Egy Budapestről városunkba látogató középkorú pár szlovák hatást vél felfedezni a holmijainkon. A pesti nőknél szerintük szürkébben, hagyományosabban öltöznek a borsodiak.

De ezt megcáfolandó az utcán következőként szembejövő hölgy igencsak merész, fiatalos összeállításban tündököl, bár elárulja: már betöltötte a negyvenhetet. Ő elégedett a helyi üzletek választékával és hölgytársai ízlésével is.

Újabb két fiatal lányt szóra bírva megtudjuk, hogy havonta öt-tízezer forintot költenek rucira. Menő most a farmer, a miniszoknya, s jöhetnek a sportos és nőies összeállítások is. Azért az ösztöndíj összege fontos szempont a számukra a vásárláskor.

Tóth Csaba, egy belvárosi turkáló vezetője szerint Miskolcon divatőrület tombol. Az üzletbe betérők imádnak öltözködni, változatos és igényes göncöket aggatnak magukra, és igyekeznek lépést tartani az egyre változó trendekkel.

Márkus Kata stílus-divattervező azonban nem egészen így gondolja. Azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy legyenek merészebbek, merjenek kombinálni, és ne féljenek a szokatlan együttesektől. Érdemes viszont figyelembe venni a kort és testi adottságokat is. A csípőfazonú farmer például közel sem áll mindenkinek jól!

“A gazdasági válság sajnos itt is érezhető. A pénztárca a legfőbb meghatározója annak, hogy mit viselnek a miskolci, borsodi nők” – mondja. “Ám próbáljuk meg rávenni magunkat egy kis tudatosságra: ne csak úgy vaktában kapjunk ki a szekrényből valamit reggelente. Havonta fél órát szánjunk egy kis otthoni divatbemutatóra, hogy lássuk, mely darabok állnak igazán jól nekünk. A kiegészítők pedig csodát tehetnek: egy szép sál, nyaklánc vagy kitűző a legegyszerűbb ruhát is feldobja!”

Kapcsolódó cikkek: