Mennyiért lehet a DVTK-é Takács Péter?

Akt.:
Takács Péter (piros mezben) ügyében a DVTK és a pápai klub gyakorlatilag már mindenben megegyezett
Takács Péter (piros mezben) ügyében a DVTK és a pápai klub gyakorlatilag már mindenben megegyezett - © Fotó: Kozma István
Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója, megbízott vezetőedző a szombati Road Show-n jelentette be, hogy a Diósgyőr visszavásárolja a szintén NB I-es Lombard Pápa TFC-től – a piros-fehéreknél jelenleg a szezon végéig kölcsönben szereplő – Takács Pétert.

A fiatal középpályást 2010-ben adta el a klub akkori vezetése, mégpedig három esztendőre. Az ügyben megkerestük a dunántúliak klubmenedzserét, Árki Gábort, aki az alábbiakat mondta el:

– A Diósgyőrnek opciós joga volt a játékosra, és Dudás Hunor ügyvezető jelezte felénk, hogy élnének is vele, szeretnék Pétert megtartani. Miután a játékos is szülővárosában maradna, mi ez elé a dolog elé nem kívánunk semmilyen akadályt gördíteni, már csak azért sem, mert Taki személyében egy korrekt, őszinte embert ismertünk meg, aki Pápán alázattal dolgozott. A két klub gyakorlatilag már mindenben megegyezett.

Szentes Lázár több millió forintról beszélt, mint az az összeg, amelyet a DVTK-nak fizetnie kell a Lombardnak; lapunk úgy tudja, körülbelül 4-5 millió forintról van szó.