Mennyibe kerül az új kormányszóvivő?

A Fidesz tudni szeretné, mennyibe kerül az adófizetőknek az új kormányszóvivő és a kabinet új kommunikációs szakembereinek fizetése. A legnagyobb ellenzéki párt levélben kért tájékoztatást Szilvásy György kancelláriaminisztertől. A Kormányszóvivői Iroda úgy reagált: az átalakítás nem jár létszámgyarapodással, és nem kerül többe a Miniszterelnöki Hivatal működése sem.

A kormány lecserélte a teljes kommunikációs csapatát, és a magánszférában meglehetősen komoly fizetésért dolgozó marketing- és kommunikációs szakembereket csábítottak a Miniszterelnöki Hivatalba dolgozni. A Fidesz ezért levélben kért tájékoztatást Szilvásy György kancelláriaminisztertől arról, mennyi pénzébe kerül az adófizetőknek Demcsák Zsuzsa kormányszóvivő, Pimper Richárd kabinetfőnök-helyettes, Baráth Péter stratégiai kommunikációs főigazgató, Kirsch Erika marketingkommunikációs részlegvezető, Rózsa Gyöngyi PR-igazgató, Gyurkovics Tamás kormányzati kommunikációs igazgató, Teiszler Zoltán miniszterelnöki programfelelős, valamint Tóth András szakpolitikai igazgató foglalkoztatása, mekkora a fizetésük és a juttatásaik – írta levelében Ágh Péter, a Fidesz képviselője.

A Fidesz szerint a kommunikációs csapat cseréje pusztán a romlott áru újracsomagolásáról szól. A kormány az emberek elégedetlenségét gyakran a rossz kommunikáció számlájára akarta írni, pedig nem a kommunikáció minőségével, hanem a kormányzással van a probléma. Éppen ezért az ellenzéki képviselő tudni szeretné: nem gondolt-e a kormány még arra, hogy nem a kommunikációs csapaton, hanem magán a hazug kormányzáson kellene változtatni?- írta közleményében Ágh Péter.

A Kormányszóvivői Iroda közleményében úgy reagált Ágh Péter fideszes képviselő kérdéseire: az olcsóbban működő kormányzatot nem érinti, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) kommunikációs csapatát új szakemberek erősítik az eddigi fizetésük töredékéért. Az átalakítás nem jár létszámgyarapodással, és nem kerül többe a MeH működése sem – közölte a Kormányszóvivői Iroda.

Szilvásy György, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter az előírt határidőn belül megküldi részletes válaszát Ágh Péternek, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselőjének – olvasható a közleményben.