Menjünk világgá… idén is!

Füzér
Füzér
Egy újabb év telt el a tavalyi sikeres miskolci utazási kiállítás óta. Körülöttünk sokat változott a világ, de egy dologban megmaradt az állandóság: az utazás iránti kedv változatlan.

Tisztelt Utazó!


Egy köznépi mondás szerint az utazás élménye az, amit senki nem vehet el az embertől. Az utazások során szerzett élmények pedig hosszú hónapokra „tartalékot biztosítanak”.

Április 12–14. között Miskolc immár 14. alkalommal ad otthont az Észak-magyarországi régió legjelentősebb idegenforgalmi vásárának, a „Menjünk világgá…!” Utazási kiállításnak. Ezt a rendezvényt ma már a legjelentősebb idegenforgalmi találkozók között tartják számon, üdítő színfolt az országos turisztikai palettán. Ez a törekvés is egy nagy közös célt szolgál: apró léptekkel, de sikerrel változtassunk a városunkról és a régiónkról évtizedek alatt kialakult nem túl kedvező képen. A kiállításra érkezők ma már nem osztják a korábbi véleményt, sőt sokakat közülük évek óta visszatérő vendégként üdvözölhetünk.

Tavasz van, ismét elkezdhetünk gondolkodni nyári programjainkról: hol, hogyan és mennyiért töltődhetünk fel és pihenhetjük ki az elmúlt hónapok fáradalmait. Új ismeretek és élmények szerzéséhez ki kell mozdulni szűkebb otthonunkból és legalább a nyár egy-két hetére elfeledni az itthoni taposómalmot.

Most ismét előttünk áll a lehetőség, és a szép kivitelű prospektusokat lapozgatva gondolatban már mindannyian meleg, selymes tengerparti strandokra, vagy éppen kellemes itthoni gyógyfürdőkre vágyunk.

Az ITC aulájában három napon keresztül több mint száz kiállító ajánlatai között válogathatunk. Örvendetes, hogy a miskolci kiállításon évről évre növekszik a belföldi kiállítók száma. Ez így van jól, hiszen nagyon sokan közülünk már bejártuk a világot, de nem ismerjük eléggé itthoni értékeinket.

2007-ben a rendezvény két díszvendége Mexikó és Füzér.
A tél folyamán Magyarországról első alkalommal indult közvetlen repülőjárat a csodás mexikói tengerpartra, Cancunba, így sokan megtapasztalhatták e színes világ lélegzetellátóan szép tengerpartját. E csodás tengerpart hangulatát hozzák most el közénk.

A miskolci kiállítás évek óta tudatosan arra törekszik, hogy szűkebb régiónk értékeit is megmutassuk. Ezért a belföldi díszvendég minden évben megyénk egy-egy kiemelkedő települése. Idén a választás Füzérre esett, ahol már hosszú évek óta sikerrel elevenítik meg a középkori hagyományokat.

Várjuk Önt is, látogasson el a kiállításra, merüljön el a színes forgatagban, és valamennyi kollégámmal és kiállítóval együtt kívánom, hogy a sok-sok ajánlat között találja meg Ön is a családja számára legmegfelelőbb utazást.


Bárdos István
Szerviz Iroda – kiállítás rendező