Menetel a Kesznyéten

Az őszi szezon kétharmadán van túl a megyei II. osztály Közép csoportjának mezőnye. Az éllovas Nagycsécs együttesével egyelőre a legjobban a Kesznyéten gárdája tartja a lépést.

Vajon mi a céljuk? Kecső Imrétől a klub elnökétől, – aki egyben az 1900 lakosú település polgármestere is – ezt kérdeztük először.

Cél az első öt

– Jól együtt van a csapatunk ebben a szezonban – mondta a község és a helyi sportkör első embere. – Nem volt nagy mozgás a nyáron, nagyjából együtt maradt az előző évi keret. Célunk az első öt között végezni. Ez úgy vélem reális elvárás. Várnak még ránk ősszel nehéz csaták, de ezzel minden riválisunk így van.

A klubelnök szerint fő erősségük a csapategységben rejlik. A játékosok nagyban kötődnek a településhez, mert mind a felnőtt, mind az ifjúsági keret döntő többsége helyi illetőségű.

Kis pénz nagy foci

Az elnök vázolta, hogy a költségvetésük korántsem a legnagyobb ebben az osztályban. Szerényen tudják a feltételeket biztosítani. Ennek oka, hogy az önkormányzat mellett a korábbi legnagyobb támogatójuk felszámolás alatt áll. A kesznyéteniek úgy látszik bebizonyítják: nem igaz a szakállas mondás miszerint kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci…

– Noha voltak az előző bajnokságban kritikus időszakok, mégis maximálisan bízunk Rémiás Róbert edzőben, akinek munkáját az ifi tréner Tóth Bertalan segíti – folytatta Kecső Imre. – Több, mint hatvan igazolt játékosunk van, ennek fele ifjúsági korú. Megcéloztunk két közeli települést is az utánpótlás szélesítése okán: Girincsen és Kiscsécsen ugyanis nincs labdarúgó csapat, de vannak ügyes fiatalok. Akiket leigazoltunk.

Az elnök elmondta: azért, hogy minél több fiatalnak játéklehetőséget tudjanak adni elindították tartalék csapatukat a megyei III. Mezőcsát-COOP csoportjában.

Hálás közönség

A településen az átlagosnál több néző látogatja a labdarúgó mérkőzéseket. Az utóbbi években sokszor volt okuk az örömre a drukkereknek. A csapat hajtós játékával rendre maga mellé tudja állítani a szimpatizánsokat. Ez nem csoda, hiszen a focisták többsége a községben lakik, így jobban együtt van a meccseken játékos és a szurkoló.

MELÁ