Helyi közélet

2013.04.20. 18:49

A TEK is megmutatta magát Miskolcon

Miskolc - Jöjjön közénk! elnevezéssel szombaton a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola alakulóterén rendezték meg a rendőrség és társszervei napját.

Miskolc - Jöjjön közénk! elnevezéssel szombaton a Miskolci Rendészeti Szakközépiskola alakulóterén rendezték meg a rendőrség és társszervei napját.Az eseményen, ahol a rendőrség mellett a TEK, a Készenléti Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a mentőszolgálat is megmutatta magát sok érdeklődőt vonzott. Nem is csoda, hiszen többek között lézeres sebességmérő készülékek, a bűnügyi technikusok bemutatóján túl a Terrorelhárítási Központ BTR harci járművét is birtokukba vehették a gyerekek.

A programok sorát a katasztrófavédelemmel és a mentőszolgálattal közös rendőrségi technikai bemutató nyitotta, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézkedéstechnikai bemutatóját láthatták az érdeklődők. A sort a Készenléti Rendőrség csapatszolgálati és a rendőrségi kutyás bemutatója zárt.

- Ez egy közös szervezésű megyei rendezvény, amely a megyei rendőr-főkapitányság kezdeményezett – fogalmazott dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. - A társszervekben partnerre találtunk a rendezésben, így színes, vonzó volt a program. Hat tematikus sátrat állítottunk fel, amely teljes mértékben felöleli a rendőrség munkáját, benne a Készenléti Rendőrséggel, és a TEK-kel. Saját ujjlenyomatot is "vehettek le" a gyerekek, ám természetesen a legnépszerűbb dolgok az idén is a rendőrségi járművek – a motorok, terepjárók, quadok – voltak, és persze nem mindennap találkozhattak az állampolgárok testközelből a TEK harci járművével.

Magyarországon egyébként a rendőrség napját 1992 óta ünneplik az egyenruhások.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában