Menekülés közben a rendőrre csapta a kertkaput a borsodi férfi

Menekülés közben a rendőrre csapta a kertkaput a borsodi férfi
Domaháza, Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki az tavaly decemberben erőszakkal akadályozott egy jogszerű rendőri intézkedést Domaházán.

Üldözéses jelenet

Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei 2017. december 26-án a délelőtti órákban a vádlott férfi rendőrségi körözés hatálya alatt álló, fiatalkorú barátnőjét keresték a településen, akit végül a vádlott lakásában találtak meg. A rendőrök közölték intézkedésük célját, majd előállítása céljából a fiatal lánnyal bilincs alkalmazása nélkül, őt a karjainál fogva a szolgálati gépkocsi felé indultak. Az addig együttműködő magatartást tanúsító lány azonban ekkor egy erőteljes mozdulattal kirántotta karjait a rendőrök fogásából, a vádlott pedig ezt észlelve ellökte őt a járőrök közeléből és rákiáltott, hogy meneküljön. A vádlott maga is futni kezdett a lány után a ház udvarán, a rendőrök pedig üldözőbe vették őket.

A vádlott az utcára nyíló kertkapuhoz érve, a néhány lépéssel utána haladó egyik rendőr előtt a kaput becsapta, a lendületben lévő sértett pedig már nem tudott megállni, a kapunak ütközött és azon átbukva a földre esett. A rendőrnek szerencsére csak a szolgálati felszerelése sérült meg, folytatta az üldözést és végül társával együtt elfogták a vádlottat és a barátnőjét.

Próbaidőre bocsátanák

Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Ózdi Járásbíróságnak.

ÉM-SZB