Menedékjogot kér Szaddám bírája

Titokban, turistavízummal érkezett Londonba és azonnal politikai menedékjogot kért az a bíró, aki halálra ítélte Szaddám Huszeint – tudta meg a Times című londoni lap. Raouf Abdel-Rahman állítólag még az ítélet végrehajtása előtt két héttel utazott Nagy-Britanniába. A 65 éves jogász és családja feltehetőleg rendőri védelem alatt áll, mert több halálos fenyegetést is kapott. Az […]

Titokban, turistavízummal érkezett Londonba és azonnal politikai menedékjogot kért az a bíró, aki halálra ítélte Szaddám Huszeint – tudta meg a Times című londoni lap.

Raouf Abdel-Rahman állítólag még az ítélet végrehajtása előtt két héttel utazott Nagy-Britanniába. A 65 éves jogász és családja feltehetőleg rendőri védelem alatt áll, mert több halálos fenyegetést is kapott.

Az iraki kurd bíró 2006 januárjában, elődje lemondása után vette át a volt iraki elnök ügyét és ítélte halálra Szaddám Huszeint.

Az iraki legfelsőbb bíróság szóvivője, Baszam Ridha Al-Huszeini úgy tudja, a bíró csak szabadságát tölti Nagy-Britanniában.

A brit belügyminisztérium nem kommentálja az ügyet.