Menedékházért gyűjtenek

Az Állatok Világnapján az állatotthonban felépítendő menedékház szóbeli alapjait rakták le a tizenkét éves tartalmas múltra visszatekintő nyíregyházi Állatbarát Alapítvány munkatársai. A menedékház látványrajza és az anyagszükséglet részletezése [.pdf – 187KB]

A Csatorna utcai otthonban szükség van egy menedékházra, ahol megfelelő körülmények között lehetne elhelyezni a sérült, balesetet szenvedett vagy beteg kutyákat, macskákat – említette Bornemisza Andrea alapítványi elnök.

Már csak azért is fontos az elkülönítő, mert a vírusos megbetegedésben szenvedő állatok fertőzhetik a többi, egészséges állatot, és az ő gyógyulásukat is elősegítené egy menedékház – tette hozzá Inántsy Pap Sándor alapítványi titkár.

Lehetőségeinkhez mérten támogatjuk az alapítványt, jó volna, ha a vállalkozói kör megmozdulna a nemes ügy érdekében – adott hangot bizakodásának Czimbalmos Istvánné vállalkozó.

Az Állatbarát Alapítvány kezdeményezését támogatja a nyíregyházi önkormányzat, ám a teljes kivitelezéshez szükséges 35 millió forintos összeget nem tudja felvállalni, ezért is bíznak a vállalkozók összefogásában.

Ha csak a pénzösszeget hozzuk nyilvánosságra, aligha mozdulnak meg az érdekeltek, viszont amennyiben konkrétan lehet tudni, hogy mennyi kavicsra, betonra, faanyagra, vagy éppen  cserépre lesz szükség, nagyobb a remény a menedékház megvalósítására – közölte Mikó Dániel alpolgármester.

Segítő szándék

Az elkülönítő felépítésében az állami források hiányában csakis magánemberek és cégek adományaira számíthatnak. Nem csak pénzösszegre gondolnak, várják azokat is, akik szaktudásukkal, önkéntes munkájukkal tudnak segíteni. Az építkezéshez elkülönített számlaszám: Szabolcs Takarékszövetkezet 68800109-11057099.

– Ladányi Tóth Lajos –