Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány

Budapest – Mém- és szlogenalkotó pályázatot hirdet a Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány többek közt a népnyelv, a magyar nyelvjárás szavainak és a népi szólások, közmondások megőrzésének céljából.

A Be kell hordanunk a szavakat! – Nyelvi-néprajzi értékmentés a 21. században címmel kiírt pályázatra olyan mémeket, szlogeneket várnak február 28-ig, amelyek ösztönzőleg hatnak a magyar nyelv felfedezésére és őseink tájszavainak, sajátos népi fordulatainak, imádságainak vagy a népnyelv kincseinek felfedezésére és megőrzésére – olvasható az alapítvány közleményében.

A felhívással a szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelv tudatos használatára, a tájszavak, a szűkebb környezet szóhasználatának megőrzésére és a magyar nyelv gazdagságára.

A beérkezett anyagokat szakmai zsűri bírálja el, a győzteseket értékes könyv- és tárgyjutalommal díjazzák.

A Magyar Nyelv Múzeumáért Alapítvány legfőbb célja a magyar nyelv ápolása, védelme és fenntartása, a nyelvvel kapcsolatos értékek feltárása, mentése, gyűjtése és kommunikálása, illetve a magyar kultúra ápolása, a népi és nemzeti hagyományok gyűjtése, bemutatása és terjesztése.

– MTI –