Melyik a megye legügyesebb elsősegélynyújtó csapata?

Akt.:
Bemutató
Bemutató - © Fotó: Magánarchívum
Borsod-Abaúj-Zemplén – A területi fordulókból 19 csapat jutott a megyei döntőbe.

Kiderült kik Borsod-Abaúj-Zemplén megye legügyesebb elsősegélynyújtói. A győztes csapatok a 46. Országos Elsősegélynyújtó Verseny szeptemberi döntőjén szállnak majd versenybe Miskolcon.

A Magyar Vöröskereszt idén 46. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A verseny fő támogatója a Generali a Biztonságért Alapítvány.

Valóságos

A versenyző csapatok valóságosnak tűnő baleseti szituációkban bizonyították tudásukat. A sérüléseket képzett imitátorok játszottak el az ózdi utcákon. Az elsősegélynyújtóknak a járókelők szeme láttára kellett beavatkozniuk egy zúzódással, töréssel, eszméletvesztéssel vagy vérzéssel járó váratlan helyzetbe. A versenyfeladatok teljesítését a Magyar Vöröskereszt szakmai partnerének, az Országos Mentőszolgálatnak a mentőtisztjei értékelték a helyszínen.

Kategóriák

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a területi fordulókból 19 csapat jutott a megyei döntőbe, ahol gyermek, ifjúsági, és felnőtt kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteiket a versenyzők.

A három kategória legeredményesebb csapata jutott be az országos döntőbe, amelyet idén 2018 szeptemberében rendeznek meg Miskolcon.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta szervezi meg felmenőrendszerű elsősegélynyújtó versenyét, melynek célja az elsősegélynyújtó ismeretek fejlesztése, gyakorlása a fiatalok körében. A területi döntő nyertesei jutnak be a megyei döntőbe és az ott jól szereplők vehetnek részt az országos döntőn.

– ÉM –


Döntősök

Az országos döntőbe jutott csapatok a következők:

Gyermek kategória:

Petőfi Sándor Református Általános Iskola, Sátoraljaújhely

Ifjúsági kategória:

MSzC Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium

Felnőtt kategória:

Miskolci Egyetem


Fotó: Hírek360.hu
Hajdúszoboszló - A megye legjobb elsősegélynyújtó csapata címért ezúttal 11 alakulat versenyzett három korcsoportban. A Magyar Vöröskereszt országos elsősegélynyújtó versenyének megyei döntője zajlott Hajdúszoboszlón, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző- és Raktárbázisán. ...