Melyek a legkínosabb hibák az állásinterjún?

Akt.:
Cvonline.hu
Cvonline.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Kedvező esetben mindenki örül, ha behívják végre egy állásinterjúra és ennek megfelelően alaposan készül is rá, hogy a lehető legjobb formáját nyújtsa.

Mégis tapasztaltunk olyan – sokszor megdöbbentő – eseteket, amikor már az interjú napján elvágta magát a jelölt és a legszomorúbb, hogy olyan tettekkel, ami elkerülhető lenne.

Késés

A megszokott tanács ilyenkor az, hogy állásinterjúra mindig 5 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezzünk, hogy biztosan időben tudjunk kezdeni. Túl korán sem illik érkezni, viszont késni pedig egyáltalán nem illendő állásinterjúról. Fél óra késéssel, főként úgy, ha nem is szólunk, biztosan elvágjunk magunkat az interjúztatónál! Hogyha úgy látod, hogy nem fogsz időben odaérni a helyszínre, akkor mindenképp szólj előtte, ezzel tiszteld meg a másikat, aki rád szánta az idejét!

Lemondás szó nélkül

Az egyik legrosszabb, amit tehetsz, hogy nem mész el az állásinterjúra és ezt nem is közlöd a kapcsolattartóval. A legtöbb cégnél van már külön olyan rendszer, amivel nyomon tudják követni a pályázókat, így a negatív tapasztalatokat is eltárolják. Emiatt a jövőbeni lehetőségektől is elesel.

Ápolatlanság

Fontos, hogy állásinterjú előtt fokozottan figyelj az ápoltságra: legyen rendezett a hajad, tiszta a körmöd, tiszta ruhában jelenj meg, használj dezodort, moss fogat és akár interjú előtt egy fél órával egy rágót is bevehetsz, de még az interjú kezdete előtt dobd ki!

Kattints ide a folytatáshoz!