Méltóságteljes ünneplésre számítanak

Nyíregyháza – Az idén a polgármester mellett egy főiskolai hallgató mond ünnepi köszöntőt, amely után a Mandala Dalszínház műsora hangzik el.

Méltóságteljesünneplésre számít Nyíregyháza város önkormányzata, hiszen ez felel meg az elmúlt másfél évtized hagyományainak – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Lászlóalpolgármester.

A hagyományoknak megfelelően alakul a két nap programja is: március 14-én fél négykor a Városvédő Egyesület szervezésében az 1848-as sírkertben lesz megemlékezés. Ezután a Dózsa György u. 14. szám alatt megkoszorúzzák Irinyi Dániel emléktábláját.

Öt órakor a Petőfi téren lesz ünnepi megemlékezés, amelyen közreműködnek a Zrínyi Ilona Gimnázium tanulói.
Március 15-én 10,30-kor a Hatzel téren lesz koszorúzás, majd a Luther u. 1. szám alatt a Kralovánszy-családemléktáblájánál emlékeznek. A Kossuth téren 11 órakor kezdődik az ünnepség. Az idén a polgármester mellett egy főiskolai hallgató mond ünnepi köszöntőt. A kulturális programban a Mandala Dalszínház működik közre.
A szervezők minden nyíregyházi polgárt várnak, hiszen – ahogy a sajtótájékoztatón elhangzott a nemzeti ünnepünkön a nemzeti egység megjelenítése az egyik legfontosabb gondolat.

– Nagy István Attila –