Friss hírek

2009.02.25. 10:47

Felgyújtotta magát 3 ember a pekingi Tienanmen tér közelében

<p>A pekingi Tienanmen, magyarul a Mennyei béke tér közelében gyújtotta fel magát három férfi szerdán - adta hírül a Xinhua. A kínai állami hírügynökség jelentése szerint az áldozatok egy autóban ültek, amikor felgyújtották magukat egy útkereszteződésben. A csomópont alig egy kilométerre található a Mennyei béke terétől, ahol 1989-ben a kínai hadsereg elnyomta a demokráciát követelő diákok tüntetéseit.</p>

A Xinhua egyelőre nem közölt részleteket az áldozatok kilétéről, illetve arról, hogy a férfiak meghaltak-e az incidensben. A pekingi Tienanmen tér a nevét a Mennyei béke kapujáról kapta, amely elválasztja a világ legnagyobb terét a Tiltott várostól.

A térnek a kínai kultúrában szimbolikus jelentősége van, mivel ott zajlott a kínai történelem számos jelentős eseménye. De külföldön leginkább a kíméletlenül elfojtott, 1989-es diáktüntetésekről ismert a pekingi Mennyei béke tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!