Méltatlansági eljárás vs. feketekassza?

Akt.:
Méltatlansági eljárás vs. feketekassza?
Miskolc – Méltatlansági eljárást indított Révész Péter jobbikos önkormányzati képviselővel szemben a Jogi Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság.

Dr. Nánási-Kocsis Norbert, a bizottság elnöke péntekre hívta össze a rendkívüli ülést, majd ezt követően tájékoztatta a sajtót.

„Révész Péter ellen tavaly novemberben jogerős bírósági ítélet született, végrehajtás akadályozása ügyében” – ismertette az elnök. Megtudtuk: ezután a megyei kormányhivatal február 1-jén javasolta a bizottságnak, hogy tárgyalja meg az érintett testületi tag méltatlansági ügyét. Erre pénteken került sor, ahol a bizottság elnöke arra kapott felhatalmazást, hogy további adatokat gyűjtsön az esetről. Ezek ismeretében folytatják majd le az eljárást. Dr. Nánási-Kocsis Norbert azt hangsúlyozta, nem hibáztatnak senkit, pontosan kivizsgálják az ügyet, meghallgatják Révész Pétert, és bekérik a bíróság és a végrehajtás iratait is.

Újságírói kérdésre, hogy mi ennek a folyamata, az elnök elmondta, amennyiben megállapítják a méltatlanságot, akkor a bizottság javaslatot tehet a közgyűlés felé, a testület pedig megszüntetheti az adott képviselő mandátumát. Tudni kell, Révész Péter listás képviselő, így, ha megszűnne a státusza, helyére a listán őt követő, másik jobbikos képviselő kerülhetne. A tájékoztatón az is kiderült, az eljárás lefolytatására 30 nap áll rendelkezésre.

2014-ben történt az eset

A rendkívüli ülésen részt vett Badány Lajos jobbikos önkormányzati képviselő, aki annyit mondott, a bizottság által tárgyalt eset 2014-ben történt Révész Péterrel. „A bíróság is enyhének minősítette az ügyet, ráadásul a büntetése is egy évre próbára bocsátás volt. Mindenesetre érdekes, hogy pont most került elő ez a történet, amikor az önkormányzat kellemetlen helyzetbe került a feketekassza-­ügy miatt” – nyilatkozta. Hangsúlyozta, pártja is azon van, folytassák le az eljárást, ha megállapítják a képviselőjük méltatlanságát, annak legyen következménye. De felhívta arra az önkormányzat figyelmét, hogy a feketekassza esetében is legalább ilyen alaposan vizsgálódjanak.

Megkerestük Révész Pétert is, aki semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott az ellene irányuló eljárásról. Annyit mondott, megvárja a meghallgatását, utána szeretne bővebben nyilatkozni az esetről.

ÉM-NSZR


Megszólal-e a kulcstartó két hét múlva?

Miskolc, Nyíregyháza – Folytatódik az információcsepegtetés a választási „bedolgozás” ügyében.

Feketekassza-ügy: ki és kivel levelezett?

Miskolc – Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

hirdetés
hirdet�s