személyesen adta volna át

2020.04.10. 15:50

II. Erzsébet postán küldött ajándékot alattvalóinak

II. Erzsébet brit uralkodó postán küldte el nagycsütörtöki adományait 188 idős alattvalójának, mivel idén a nyilvános királyi ajándékozást le kellett mondani a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására Nagy-Britanniában elrendelt korlátozások miatt.

Britain's Queen Elizabeth II talks with Mi5 officers during her visit to the headquarters of MI5, Britain's domestic security agency, at Thames House in London on February 25, 2020. (Photo by Victoria Jones / POOL / AFP)

Forrás: Pool/AFP

Fotó: Victoria Jones

A királynő, aki április 21-én ünnepli 94. születésnapját, kicsiny erszényekben emlékérméket küldött 94 férfinek és 94 nőnek, számuk az uralkodó életkorát tükrözi – közölte csütörtökön a Buckingham-palota.

II. Erzsébet hagyományosan egy nagycsütörtöki királyi istentisztelet keretében ajándékozza meg alattvalóit társadalmi tevékenységük, érdemeik elismeréseként.

🔔 Thomas Brock, aged 101, is the oldest active bell-ringer in the world, having rung the bells at his local church, St Mary’s, Sunbury-on-Thames, since the age of 7. He is the oldest recipient of the Maundy money this year. pic.twitter.com/C8Ni6PWdOm

A nagycsütörtöki uralkodói pénzajándékozás 800 éves hagyomány, az angol királyok és királynők a XIII. század óta gyakorolják ezt a húsvét előtti gesztust a szegények megsegítésére. Korábban ételt és ruhát is adományoztak az elesetteknek, ezt váltotta fel később a pénzadomány.

A palota közlése szerint idén a legidősebb megajándékozott a 101 éves Thomas Brock volt, egy harangozó, aki 94 éve kongatja a harangokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!