Melegfelvonulás – Pintér Sándor: nem engedem dobálni a rendőröket

Budapest  (MTI) – “Nem engedem, hogy dobálják a rendőröket, és nem engedem, hogy ezt a rendőrök eltűrjék” – szögezte le Pintér Sándor belügyminiszter egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen, amelyen a múlt hétvégi melegfelvonulásról is kérdezték.

“Én nem az a típusú belügyminiszter vagyok, aki végignézeti azt, hogy a rendőröket betonkockával dobálják, a rendőröknek meg ott kell állniuk” – fogalmazott. Hozzátette: azt az utasítást adta ki, hogy akik ilyet tesznek, azokat el kell fogni.
    A melegfelvonulásról elmondta: a melegek szervezeteik útján beadtak egy útvonaltervet, amelyet a rendőrség az Oktogonig engedélyezett. A szervezetek ezután bírósághoz fordultak, az felülbírálta a rendőrség döntését, és engedélyezte a kért útvonalat. 
    Pintér Sándor szerint ezt a felvonulást nem mindenki nézte jó szemmel, és a menet útját elállták az Oktogonnál. Ekkor a rendőrségnek két választási lehetősége volt: vagy szétnyomják a csoportot, és biztosítják a felvonulást az eredeti útvonalon, vagy módosítják a felvonulás útvonalát, és korlátozzák az útvonalat elállókat, hogy ne okozzanak személyi sérüléssel járó atrocitásokat a másik útvonalon.
    Hangsúlyozta: a kordonon belülre azért mentek a rendőrök, mert támadták őket, például sörösüveget dobtak feléjük.
    A rendőrség vasárnap az MTI-vel azt közölte: két ember ellen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak miatt.