Melegételt osztanak ma az Országbíró utcában

Kétezer adag melegételt oszt ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet csütörtökön Budapesten. A nagycsaládosokat, létminimum alatt élőket és hajléktalanokat 11 órától várják a XIII. kerületi Országbíró utca 16. szám alatti parkolóban a szervezet munkatársai.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet sajtóreferense elmondta, a szervezet egy 10 ezer adagnyi élelmiszer-felajánlást kapott a közelmúltban, ebből tudják megvalósítani a csütörtöki ételosztást. Kis Boáz hozzátette, több alkalommal is szerveztek már ilyen akciót, a tapasztalat az, hogy egy ilyen napon 600-700 ember veszi igénybe a támogatást.

A rászorulók nemcsak helyben fogyaszthatják el a melegételt, hanem haza is vihetnek belőle – közölte a szervezet sajtóreferense. Ezúttal a XIII. kerület Országbíró utca 16. szám alatti parkolóba várják 11 órától a rászorulókat.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak Budapesten használja fel az adományt. Számos vidéki városban, így Orosházán, Gyulán és Debrecenben is szerveznek hasonló akciót a következő hetekben. Budapesten várhatóan két hét múlva osztanak újra melegételt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.