Meleg Méltóság Menete: a rendõrség tudomásul vette a rendezvényt

A rendõrség tudomásul vette a szombatra bejelentett Meleg Méltóság Menetét – tájékozatta a Független Hírügynökséget közleményében a Budapesti Rendõr-fõkapitányság. A résztvevõk délután kettõkor indulnak el a Felvonulási térrõl és várhatóan másfél órával késõbb érkeznek majd meg az Erzsébet térre.

A rendõrség tudomásul vette a rendezvényt, indoklásuk szerint ugyanis “Magyarországon minden állampolgárnak joga van megjeleníteni és kifejezésre juttatni véleményét, még ha az el is tér mások álláspontjától, nézeteitõl”. Hozzátették: amennyiben olyan magatartást tapasztalnak, amely sérti a közízlést, figyelmeztetik a szervezõket, azonban ha ez a szabálysértés vagy a bûncselekmény fokát eléri, akkor – ahogy õk fogalmaztak – megteszik a szükséges lépéseket.

A melegfelvonulásra akár 2000-nél is több embert várnak a szervezõk, Bécsbõl például különbuszokkal indulnak majd az ott élõ melegek Budapestre. A szervezõk korábban beszéltek arról is, hogy az idei évben megemlékeznek a 40 évvel ezelõtti lázadásra is: Amerikában a Stonewall nevû melegbár látogatói fellázadtak az õket folyamatosan zaklató rendõrök ellen. Ennek tiszteletére rendezték meg 1969. júniusában az elsõ melegfelvonulást New Yorkban.