Melbourne-be utazik az Iszka

Európa, Ázsia és Amerika után Ausztráliában is bemutatják Bollók Csaba: Iszka utazása című alkotását. A film pénteken a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon lesz látható. A magyar filmrendező augusztus második felében Mexikóba utazik, ugyanis meghívást kapott a Monterrey-i filmfesztivál zsűrijébe – adta hírül csütörtökön a Magyar Filmunió.

Immáron 57. alkalommal rendezik meg július 25. és augusztus 10-e között a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivált. Ebben az évben az ausztrál filmes seregszemlén több mint félszáz ország vesz részt.

Magyarországról Bollók Csaba Iszka utazása című filmje kapott meghívást Melbourne-be. A tavalyi filmszemle fődíjas alkotása eddig több mint 30 nemzetközi fesztiválon vett részt és egy tucat díjat nyert az elmúlt másfél évben. Az Iszka utazását díjazták többek között Brüsszelben, Trondheimben, Szarajevóban, Monterrey -ban, Reykjavikban és Houstonban.

Az 57. Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivál két magyar alkotó animációját is meghívta. Az ausztrál filmfesztiválon Bánóczki Tibor: Tejfogak című brit gyártású filmjét, valamint Alexei Alexeev KJFG No. 5 című kétperces alkotását is bemutatatják.

Bollók Csaba augusztusban Mexikóba utazik. A magyar filmrendező augusztus 15-és 23-a között a Monterrey-i filmfesztivál zsűrijében vesz részt. Bollók Csaba tavaly az észak-mexikói mozgóképszemlén a fesztivál fődíját vehette át az Iszka utazásá-ért.

Monterrey-ben idén Varga Ágota Szemünk fénye című dokumentumfilmje kapott meghívást.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.