Mehmet Karcsi édesanyja úgy érzi nincs szükség pszichológusra

A három év után Törökországból hazahozott Mehmet Karcsi édesanyja úgy érzi, fiának nincs szüksége pszichológusra. Papp Edina a Független Hírügynökségnek elmondta: fia már egyáltalán nem emlegeti török édesapját. Szerzett barátokat és a gyerekek nagyon segítőkészek vele. Bár egyelőre még csak kézzel-lábbal kommunikálnak, néhány szót már megtanítottak Mehmetnek, úgy mint a köszönöm, tessék, vagy kérem szépen.

Az édesanya elmondta, hogy úgy érzi lassan visszakapja fiát, bár ehhez még sok idő kell, de nagyon jó irányba haladnak. A fiú már magától megöleli és puszit is ad, ám azt még kérni kell – mondta Papp Edina. A kisfiú csaknem két hete, amikor Magyarországra hozták sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta törökül: látni akarja édesapját és vissza akar menni hozzá.

Mehmet Karcsit 2004. nyaráig magyar édesanyja nevelte, de 2004. július 11-én a kisfiú édesapja láthatásra vitte el, ahonnan nem vitte haza, hanem hamis útlevéllel Törökországba csempészte. Később mind a magyar, mind a török bíróság úgy döntött, hogy a magyar édesanyáé a felügyeleti jog. 3 évig azonban nem találták a férfit. Másfél hónapja az ügyet felkaroló Egymásért Egy-Másért Alapítvány felajánlott 4000 eurós (körülbelül 1 millió forint) nyomravezetői díjat, aminek hallatán jelentkezett két török állampolgár, akik végül 5000 euróért elárulták, hol van a gyerek.