Megyeri út: bele kell nyugodnunk?

Szusza Ferenc stadion
Szusza Ferenc stadion
Debrecen – Miután a DVSC-TEVA kiharcolta a Magyar Kupa-döntőbe jutást, egyre több hajdúsági drukkerben vetődött fel, nem lehetne-e jobb helyszínt találni a május 9-ei Loki–Honvéd finálénak, mint az előzetesen kijelölt Megyeri úti stadion?

Mivel fővárosi csapat lesz a debreceniek ellenfele, így felmerült egy semleges helyszín, Diósgyőr esetleges szerepvállalása.


– Nem csak az MLSZ-en és a Debrecenen múlik, hol rendezik a döntőt, ugyanis a korábban kijelölt helyszín módosításába – jogosan – az ellenfél beleegyezése is szükséges. Klubunk ezzel kapcsolatban megbeszéléseket kezdeményezett a Honvéd vezetőivel. A Magyar Labdarúgó-szövetség tehát csak akkor tudna változtatni, ha ehhez a kispestiek is hozzájárulnak – nyilatkozta Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke a klub honlapján.


Böőr Zoli a Győrnek (is) szurkol
A korábbi debreceni kedvenc örül, hogy nem kell ellenfélként pályára lépnie a cívisvárosban, bár a szombati bajnoki mérkőzésén már az új csapata, a Győri ETO tagjaként érkezik a cívisvárosba.

– Klubunk szeretné elérni, hogy a következő évi versenykiírásban a kupa sorsra a döntőben két mérkőzésen, tehát a két csapat otthonában dőljön el. Itt ugye felvetődik, ki játssza hazai pályán a visszavágót, hiszen ez a csapat van kedvezőbb helyzetben. Erre megoldás jelentene, ha a nyolcaddöntőtől kezdve jobb eredményeket elért együttes játszaná otthonában a második mérkőzést. Ezzel látjuk megoldottnak a kupadöntő helyszíne körül rendszeresen előjövő bonyodalmakat.

Most úgy néz ki, bele kell nyugodnunk, hogy idén ismét a fővárosban játsszuk le a finálét, de reméljük, az új kezdeményezéssel a jövőben elkerülhetjük ezeket a kellemetlenségeket.

  • Az ultrák hangorkánt ígérnek a kupadöntőre
  • Böőr Zoltán a Győrnek (is) szurkol

  • Nem bírtak magukkal a vendégszurkolók
  • Kupadöntőt ért a döntetlen a Lokinak


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából

    Sporthírek