Megyénkben is gyűjtenek a „nagyok”

Miskolc – Több jótékonysági hálózat is gyűjtésbe kezd(ett) a karácsony előtti hetekben.

„Péntektől vasárnap estig az Auchanban gyűjtünk, a jövő héten pénteken és szombaton a Tesco Hipermarketben tesszük ugyanezt” – tudtuk meg Grubert Rolandtól, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatójától. – A megyében közel kétezer csomag tartós élelmiszert fogunk kiosztani, ami kétezer családnak nyújt segítséget. Lesz egy ládakihelyezésünk kedden, ez az Észak-Magyarország napilappal futó akciónk. Ezenkívül lesz két ételosztásunk: 23-án és 29-én, várhatóan a Szinvateraszon. December 16-án kerül megrendezésre a Mindenki karácsonya elnevezésű rendezvényünk, de folyamatosan mennek a mikulásünnepségeink vidéken, és tartanak megyeszerte a véradó napi ünnepségeink is.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál Hrotkó László miskolci irodavezetőt értük utol. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak egy nagy országos akciója van karácsony előtt, ennek most zajlik az előkészülete. Maga az akció december 16-tól 21-ig lesz – nyilatkozta.

Országos gyűjtés

– Ez egy nagy, országos gyűjtés a SPAR áruházakban, Miskolcon hét SPAR boltban gyűjtünk tartós élelmiszereket munkatársaink és önkéntesek segítségével. Ezekből élelmiszercsomagokat állítunk össze rászoruló családoknak, időseknek, fogyatékkal élőknek.

Reményeik szerint 500–600 csomagot tudnak majd összeállítani.

– Megvannak a közvetlen kapcsolataink az Avason, a Lyukóvölgyben, Diósgyőrben és a különböző ellátott körökkel: náluk osztjuk majd szét az adományokat – mondta Hrotkó László.

Megtudtuk azt is: mindezek mellett gyerekjátékokat, gyerekruhákat várnak nagyon. Ennek apropóján iskolákkal – a Szent Imrével vagy éppen a Diósgyőri katolikus iskolával – is kapcsolatban vannak, ám beviheti bárki adományát az Árpád utca 126. alá a miskolci máltaiaknak.

ÉM-JLI