Megyénkben is elbúcsúztak a vonatoktól

Megyénkben is elbúcsúztak a vonatoktól
Két vonalon is elbúcsúztak az utolsó vonatoktól megyénkben.A Nyékládháza és Mezőcsát, valamint a Kazincbarcika és Rudabánya közötti szakaszon a résztvevők csendesen vettek búcsút a vonatoktól.  Búcsú a vonatoktól 2007.03.04.

Március 3-án üzemzárástól 14 vasúti mellékvonalon szünetel a vasúti személyszállítás Magyarországon. A honi vasút életében bekövetkezett szomorú változással összefüggésben a vasutasok, vasútbarátok, a vasútvonal menti településeken élők a helyszínen búcsúztak el az utolsó vonatoktól: koszorúztak, virágot vittek, gyertyát gyújtottak, megemlékeztek, és még egyszer, utoljára beutazták a vonalakat.

A hangsúlyozottan csak a vasúti közlekedés hagyományaiból merítkező, a vasút szeretetétől vezérelt vonatbúcsúztatásokra szombaton megyénkben két vonalon került sor. A Nyékládháza és Mezőcsát, valamint a Kazincbarcika és Rudabánya közötti szakaszon a résztvevők a többi helyszínhez hasonlóan csendesen búcsúztatták a vonatokat. Mindannyian az utolsó vonathoz egy-egy szál virágot vittek, gyertyát gyújtottak, így emlékeztek meg méltóképpen ezen vonalaknak a személyszállításban betöltött szerepéről, a vasút a tér legyőzésében kivívott, elvitathatatlan érdemeiről.

HSz