Friss hírek

2009.05.07. 09:35

INFLUENZA - Kanadában 201, Spanyolországban 81 bizonyított fertőzés

<p>Kanadában a megerősített A(H1N1)-es influenzafertőzések száma szerda este túllépte a 200-at. Az ország 10 tartományából 8-ban történtek fertőzések, ezek száma a szerdai 36 új pozitív teszttel már 201-et tesz ki.</p>

Egy edmontoni kislányt hétfőn még súlyos tünetekkel kórházban ápoltak, de állapota már javul.

Spanyolországban 8 új esetet jelentettek be az egészségügyi hatóságok. Köztük 4 olyan személy van, akik nem jártak Mexikóban. A bizonyított fertőzések száma 81, ezzel Spanyolország az első Európában. Az összes fertőzöttnél enyhék a tünetek, és a betegek jól reagálnak a kezelésre, mindössze egy páciens van kórházban.

A 3 amerikai ország (Mexikó, az Egyesült Államok és Kanada) után a világon Spanyolországban történt a legtöbb influenzás fertőzés.

Dél-Koreában 3-ra emelkedett a megerősített fertőzések száma. Az új beteg egy 62 éves asszony, aki egy repülőgépen érkezett haza Mexikóból az Egyesült Államokon keresztül az első dél-koreai influenzással.

Az első eset egy 51 éves apáca volt, a második egy 44 éves rendtársnője, aki kiment elé a repülőtérre. Mindkettőjüket kórházban kezelték, de már hazaengedték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!