Megyénkbeli bírák is segítenek a „határon”

Akt.:
Miskolc – A „migrációs ügyekbe” dolgoznak be a Miskolci Törvényszék alkalmazottai.

„Az ország minden bíróságát érinti – legalábbis közvetett módon – a migrációhoz köthető büntető- és közigazgatási ügyek kezelése.” Ezt Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke mondta el kérdésünkre csütörtökön Miskolcon.

Handó Tünde kifejtette: Azért van szükség a segítségre, mert a Szegedi, a Zalaegerszegi és a Pécsi Törvényszék nem tudná kezelni a jelentősen megszaporodott ügyeket. Elmondta, hogy ennek érdekében felmérték az időlegesen felszabadítható erőforrásokat és minden bíróság – beleértve még az ítélőtáblákat is – létszámfelajánlásokat tett.

„Tehát nem személyeket mondtak, hanem egy számot, mert az, hogy ténylegesen kik segítenek, önkéntes vállalás alapján történhet a jogszabályok szerint” – hangsúlyozta.

Itt a létszám

Csillám Katalin, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese mondta el a megyénket érintő részleteket: kilenc büntetőbírót, három közigazgatási és egy polgári bírót ajánlottak fel a Szegedi Törvényszéknek, valamint tizenkilenc igazságügyi alkalmazottjuk és egy informatikusuk is segít. A továbbiakról még folynak az egyeztetések.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s