Megyei szintű erőpróba a tűzoltóknak Ózdon

Akt.:
Megyei szintű erőpróba a tűzoltóknak Ózdon
© Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Ózd – Nem mindennapi erőpróbának vetették alá magukat azok a tűzoltók, akik elindultak az első alkalommal megrendezett „Megye legerősebb tűzoltója” versenyen Ózdon, szombaton.

A megmérettetést az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szervezésben, a Városi strand területén bonyolították le, ahol tizenöt elszánt versenyző állt rajtvonalhoz. A tűzoltóknak hat versenyszám teljesítése során kellett számot adni az erejükről és felkészültségükről.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ©

Az embert próbáló feladatok között szerepelt gépjárműhúzás, gumiabroncs átfordítás, hordócipelés, porral oltó tartás, homokkal töltött zsákok pakolása és kerettel történő súlyemelés is. A rendezvényt Gyuricska István erőemelő világbajnok és tanítványainak súlyzós edzések módszertani bemutatója, valamint a „The Colors” együttes koncertje színesítette. A jó hangulatú, egyben kimerítő versenyt közös ebéddel zárták a tűzoltók.

Eredmények:

I. helyezett: Juhász Péter (Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

II. helyezett: Farkas János (Encsi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

III. helyezett Lenkó István (Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Gratulálunk a versenyzők teljesítményéhez!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –