Megyei sikerek a Lövész OB-n

Megyei sikerek a Lövész OB-n

Október  8,-9-én rendezték meg a Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságát, amelyet a Magyar Sportlövők Szövetsége rendezett meg ez úttal Kaposváron.

A helyi önkormányzat támogatta a sportlőtér felújítását és így megszerezte az OB rendezési jogát. A város sportbizottságának elnöke köszöntőjében elmondta, hogy nagyörömmel tették ezt annak tudatában, hogy segítik a magyar sportlövészet felkészülését, remélik ezzel is hozzájárultak a kaposvári és hazai sportlövők nemzetközi elismertségéhez. Tettük példa-értékű az ország más pontjain is, ahol a szponzorok nélküli sportág egyetlen segítsége a helyi önkormányzat.

Megyénk lövészeit a puskás számokban két klub versenyzői képviselték, a Taktaharkányi Lk. és az Ózdi Meteor Lk. Az élmezőnyben rendkívül szoros volt a küzdelem a 30 lövéses fekvő puskás versenyszámban az első tíz, 290 kör felett teljesített. Taktaharkányi Lk. versenyzője, Butykai Zoltán 290 körrel a kilencedik helyre szorult. A többi megyei lövész is az élmezőny-ben ill. az igen erős középmezőnyben szerepelt. A fekvő 30 lövéses verseny csapat eredmé-nyei tekintetében Taktaharkány Lk. 5. – kör azonossággal a 4. helyezettel – Ózd pedig 6. helyen végzett a mintegy 17 induló csapatból

A három testhelyzetes puskás számban, pedig dobogóra kerültek a Taktaharkányi Lk. ver-senyzői név szerint Ádám András, Butykai Zoltán, Beregi Zoltán. Egyéniben Butykai bronz-érmes. a többiek, pedig a közép mezőnyt erősítették.

Helyezésük annál is inkább elismerést érdemel, mivel a felszerelésekben és a felkészülés körülményeiben klasszis különbségek vannak.

Reméljük az elmúlt években megrendezett OB.-k – Pécs, Zalaegerszeg és Kaposvár – után kelet Magyarországon is kedvet kapnak a sportágat kedvelő támogatók, Önkormányzatok és lehetőség nyílik hosszú idő után egy OB. Megrendezésésre.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek