Megyei rangadó az Egyetemi Körcsarnokban

Megyei rangadót játszik a MEAFC és a Phoenix - illusztráció
Megyei rangadót játszik a MEAFC és a Phoenix - illusztráció - © Fotó: AmbZolphoto
Miskolc – A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 9. fordulójában a Miskolci EAFC a tiszaújvárosiakat fogadja pénteken este.

Miskolci EAFC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
(Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, péntek, 17.30)

Bene Szilárd, a Miskolci EAFC vezetőedzője: – Hosszú évek után, „hálistennek” újra megyei rangadó, örülök annak, hogy ismét két megyei csapat van az NB I/B-ben. A Phoenix esztendők óta tagja a másodosztály mezőnyének, mi idén kerültünk vissza, vagyis újoncnak szá­mítunk, viszont a keret, az eredményeink és a munka, amit végzünk, nem ezt mutatják. Hazai pályán még veretlenek vagyunk, és ezt a győzelmi sorozatunkat folytatni szeretnénk. Biztos vagyok benne, hogy egy jó, kemény és érzelemdús mér­kőzést fogunk vívni. Mindenképpen sikerrel a hátunk mögött mennénk el a karácsonyi szünetre. Az akaratunkkal, az elszántságunkkal biztosan most sem lesz gond, az a csapat nyerhet, amelyik az elképzeléseit, a játékát jobban rá tudja kényszeríteni a másikra.

Brunyánszky István, a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK vezetőedzője: – A héten befolyásolta a munkánkat az, hogy voltak betegeink, vizsgázóink, illetve a karácsonyi készülődés az edzéseink helyszínét is érintette. Az utóbbi idegenbeli találkozóinkon érezhető volt némi hullámvölgy, amelyből szeretnénk kijönni. A játékosok küzdeni akarásával eddig nem volt probléma, a foglalkozásokon is úgy dolgoznak a srácok, hogy arra csak csillagos ötöst tudok adni. Viszont a téthelyzet az más, kosárlabdában egyszerű a helyzet, mert az a csapat nyer, amelyik több pontot dob… Remélem, hogy a több éves kihagyás után újra sorra kerülő megyei rangadón, amely igazi csemege lesz, nekünk hoz majd győzelmet a Jézuska… A MEAFC egy rutinos együttes, jó pár csatát megélt játékossal, döntő lehet, hogy tudjuk-e a saját ritmusunkat diktálni a mérkőzés nagy részében.