Megyei kettes focimezőny: háromszor tizenhat csapattal

Akt.:
Illusztráció - Bánhorváti vs. Ózd
Illusztráció - Bánhorváti vs. Ózd - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Az MLSZ megyei igazgatósága elkészítette a másodosztály csoportbeosztását.

Sajti Viktor igazgató kiemelte: versenybizottságuk összeült, tagjai elővették a körzőt és a vonalzót, majd rajzoltak.

Sorban haladtak

– A nevezések elfogadása után a fellebbviteli bizottság arról határozott, hogy a korábbi évekhez hasonlóan háromszor tizenhat csapatos mezőnyt alkotunk, tehát a csoportok feltöltésre kerülnek – mondta Sajti Viktor. – Sorban haladt a Versenybizottság: a II. osztályú bajnokok közül a Bánhorváti (Északi csoport) és a Szerencs (Keleti csoport) feljebb lépett, ugyanezt nem vállalta viszont a Mezőcsát (Közép csoport), így itt maradt. Megyei kettes lett mind ez öt megyei III. osztályú bajnok: vállalták a szereplést, ezért besoroltuk a Hernádnémetit (Miskolc-Észak), az Ónodot (Miskolc-Dél), a Karcsát (Zemplén), a Telkibányát (Encs) és a Mucsonyt (Kazincbarcika). Üresedés miatt felkértük a megyei I. osztályra két kiesőt, a Sárospatakot és a Nagybarcát, továbbá két legjobb második helyezettet, az Ózdot és a Tokajt. Az említett négy együttes így értelemszerűen nem vesz részt a II. osztályú pontvadászaton.

Az igazgató ezután megemlítette, hogy a legutóbb visszalépők – Sajószentpéter (Közép csoport), Beret (Északi csoport), Erdőbénye (Keleti csoport) – helyeire is csapatokat kellett „szerezni”. Ennek jegyében a kiesők közül bennmaradt a Dédestapolcsány és a Sajószöged, továbbá a felkért csapatok: a Tiszaladány, a Tibolddaróc és a Kisgyőr is vállalták az indulást.

ÉM-KT


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztásai

Északi csoport

Aszaló, Bódvaszilas, Dédestapolcsány, Dubicsány, Hidvégardó, Ináncs, Kiskinizs, Mályinka, Mucsony, Parasznya, Rudabánya, Sajósenye, Sajóvámos, Szalonna, Szendrő, Varbó.

Keleti csoport

Abaújszántó, Bodroghalom, Bodrogkisfalud, Erdőhorváti, Garadna, Gönc, Hidasnémeti, Hollóháza, Karcsa, Kenézlő, Mezőzombor, Pácin, Pálháza, Telkibánya, Tiszakarád, Tiszaladány.

Közép csoport

Alsózsolca, Bükkzsérc, Cserépfalu, Emőd, Harsány, Hernádnémeti, Kisgyőr, Mezőcsát, Mezőnagymihály, Nyékládháza, Ónod, Sajószöged, Szirmabesenyő, Tibolddaróc, Tiszakeszi, Vatta.


megye2es


Magyar Kupa: A “közeli” Csornán kupázhat a DVTK

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa 1. fordulójának sorsolását. tovább »

Telkibánya sporttörténelme: először a megyei II. osztályban

Telkibánya – A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Encs csoportjának bajnoka a Telkibánya lett. tovább »

Megyei II.: Szerencs szerencsés hajrája

Szerencs – A megyei II. osztály Keleti csoportjában az SZVSE csapata diadalmaskodott. tovább »

Mezőcsát VSE: Győztek, de nem “ugranak”

Mezőcsát – A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjának bajnoka Mezőcsát lett. tovább »
hirdetés


hirdet�s