Friss hírek

2009.04.08. 12:21

LABDARÚGÁS - Ujfalusi lemondta a válogatottságot a botrány miatt

<p>Lemondta a válogatottságot szerdán Tomas Ujfalusi, a cseh válogatott kapitánya, miután botrányos képeket közölt róla egy cseh napilap. Az újság fotóin Ujfalusi egy éjszakai szórakozóhelyen bulizik állítólag prostituáltak körében, alig néhány órával a válogatott 2-1-re elveszített világbajnoki selejtezője után.</p>

Ujfalusi az örömlányok mellett több csapattársával együtt bulizott, így ott volt a partin Milan Baros, Radoslav Kovac, Martin Fenin, Marek Matejovsky és Vaclav Sverkos is. A botrányos képek után egyedül Ujfalusi vette a bátorságot, hogy nyilatkozzon az esetről. Szerdai közleményében elnézést kért azoktól, akiket megbántott felelőtlen viselkedésével és lemondott a válogatottságról.

Csehország múlt hét szerdán kapott ki óriási meglepetésre hazai pályán Szlovákiától, ami után a cseh lapok valóságos hadjáratot indítottak a játékosok és a szövetségi kapitány, Petr Rada ellen.

A 31 éves Ujfalusi, aki a spanyol Atletico Madridban játszik, 78-szor szerepelt a cseh válogatottban. 2004-ben és 2008-ban is tagja vlt az Európa-bajnokságon szereplő cseh csapatnak, 2006-ban pedig a világbajnokságra is kijutott a válogatottal.

A Cseh Labdarúgó Szövetség szerda délután tárgyalja meg a válogatott körül kialakult helyzetet és Petr Rada jövőjét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!