Megyei gond: nincs elég szakképzett munkaerő

Akt.:
Megyei gond: nincs elég szakképzett munkaerő
Miskolc – A gazdaság helyzetéről is szó esett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ülésén.

Csütörtökön tartotta szeptemberi rendes ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A testület tájékoztatót hallgatott meg a megyei kereskedelmi és iparkamara tevékenységéről, amely egyben képet adott pátriánk gazdasági helyzetéről Bihall Tamás, a Bokik elnöke előterjesztésében. Mint elhangzott, ahhoz, hogy a megyei kis- és középvállalkozói versenyképesebbek legyenek, egyrészről gondoskodni kell elegendő szakképzett munkaerőről. Ennek egyik forrása a duális szakképzés kiterjesztése.

kozgyules-14-aj

Hasonlóan fontos volt a megye tömegközlekedési helyzetéről szóló tájékoztató, amely Dávid Ilona, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója és Pelcz Gábor, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója munkája.

ÉM-SZB


kozgyules-21-aj
Miskolc - A megye környezetvédelmi programja is fontos téma volt a megyei közgyűlés ülésén. „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat úttörő szerepet vállalt azzal, hogy saját anyagi erejéből áldozott azért, hogy megalkossa a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Környezetvédelmi Programja 2017–2022 című ...

PreviousNext