Friss hírek

2008.11.10. 14:57

Perényi-Schiff egy DVD-n

<p>Hétfőn mutatták be a budapesti Zeneakadémián azt a DVD felvételt, amely a két világklasszis muzsikus: Perényi Miklós és Schiff András koncertsorozatát örökítette meg. A felvétel itthon már kapható, november végén várható a külföldi megjelenése is - közölte sajtótájékoztatón Batta András, a Zeneakadémia rektora.</p>

Az idén 60. születésnapját ünneplő Perényi Miklós tiszteletére a Zeneakadémia tavasszal három részből álló koncertsorozatot szervezett. A világhírű csellista a szintén világklasszis Schiff András zongoraművésszel együtt lépett fel. Ezt a zenei élményt örökítette meg az a DVD, amely a Zeneakadémia és a Warner Music első közös produkciója.

Batta András a sajtótájékoztatón elmondta még, hogy az intézmény az év végén, december 10-én egy nagyszabású koncert keretében emlékezik meg a 20. század egyik legjelentősebb francia zeneszerzőjéről, a száz éve született Olivier Messiaen-ról. A budapesti emlékhangverseny első részében a szerző 1943-ban írott műve, a Vision de l Amen hangzik el két zongorán - Klukon Edit és Ránki Dezső előadásában. A második részben pedig Messiaen munkásságának csúcspontja - az 1946/48-ban komponált Turangalîla szimfóniát hallgathatja meg a közönség.

Ezt a szimfóniát Magyarországon eddig csak egyetlen egyszer, tíz évvel ezelőtt adták elő francia vendégművészek. December 10-én a Művészetek Palotájában magyar előadók és francia vendégművészek szólaltatják meg ezt a több mint 70 perces kompozíciót - hangsúlyozta Batta András.

Bővebb információ a koncertről a www.mupa.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!