Hajdú-Bihar

2013.02.25. 09:55

Latinovits Színház - Négy éve csak őrzik

Debrecen - A nem működő Latinovits Színház fenntartása havonta félmillió forintba kerül.

Debrecen - A nem működő Latinovits Színház fenntartása havonta félmillió forintba kerül.Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház igazgatója több mint két éve azt mondta, hogy a kornak megfelelő színpadtechnikával körülbelül 3 milliárd forintért lehetne működő teátrummá tenni a félkész Latinovitsot, de már 1 milliárdért is befejezhető.

Tavaly áprilisban a Debrecenbe látogató miniszterelnöktől kérdeztük meg, tud-e a kormány segíteni. Orbán Viktor szerint Debrecen joggal sérelmezi, hogy kihúzták a 2000-es évek közepén futó színházfejlesztési programból, s hogy a polgármesterrel ez ügyben folytatott tárgyalássorozatát őszre tervezik lezárni. „Én mindenesetre bizakodó vagyok” – tette hozzá 2012 áprilisában.

Pár nappal ezelőtt Kósa Lajostól levélben tudakoltuk, hogyan zárultak a tárgyalásaik. Választ azonban a polgármester helyett Somogyi Béla kulturális alpolgármester küldött, közölve, hogy a tárgyalások – bizakodással telve – jelenleg is zajlanak. Másutt azt nyilatkozta, hogy reményeik szerint idén sikerül befejezni a létesítményt.

A Napló egy korábbi kérdésére a városházáról azt felelték, hogy a 2009 szeptemberében átadott létesítmény őrzése, állagmegóvása a városnak havonta körülbelül félmillió forintjába kerül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!