Megverték az idős nőt, majd ezer forinttal távoztak – elfogták a visszaeső bűnözőket

Idős nőt támadott meg két férfi a Borsod megyei Sátán. Ütötték, bántották az asszonyt, majd ezer forinttal menekültek el a helyszínről. A rablókat alig pár óra múlva sikerült elfogni, mint kiderült, egyikük már 12-szer volt büntetve.

A 80 éves sátai asszonyt saját hálószobájában lepték meg támadói, amikor lefekvéshez készült. A két fekete ruhába és sapkába öltözött férfi itt csapott le rá: egyikük szó nélkül ütlegelni kezdte, majd fojtogatta és elváltoztatott hangon követelte a pénzét. A rablók nem beszéltek egymással, kézjelekkel kommunikáltak. Végül körülbelül ezer forintnyi aprópénzzel menekültek el a helyszínről.

A súlyosan bántalmazott néni ezután kiment a ház elé és a szomszédoktól kért segítséget, akik azonnal hívták a mentőket és a rendőrséget. A mentősök az idős asszonyt azonnal kórházba vitték, ahol az őt ellátó orvos megállapította, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ózdi nyomozók még aznap elfogták a támadókat, akik ellen több bizonyíték is szól. Mint kiderült, egyikük többszörös visszaeső, mostanáig 12 alkalommal volt büntetve, lopás, rablás, garázdaság, testi sértés, sikkasztás, önbíráskodás, és kiskorú veszélyeztetése miatt. A bűnlajstrom és a cselekmény súlyossága miatt őt őrizetbe is vették és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint a férfi több mint 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.