Megvertek a demonstrálók egy autóst a 2/A úton

Megvertek egy autóst és járművének szélvédőjét is betörték a kormány ellen demonstrálók péntek reggel a 2/A úton. Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: három embert állítottak elő a rendőrök a helyszínről.

Ahogy hetek óta minden nap, a 2/A út gödi elágazásánál pénteken is demonstrációt tartott néhány autós. Az egyik arra járó sofőr és a tüntetők összeszólalkoztak, majd az egyik előrántott egy láncos botot és betörte az autó szélvédőjét. A szóvivő szerint a sofőrt is bántották, egyelőre nem tudni, hogy milyen sérüléseket szenvedett.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság rendőrei a demonstrációt azonnal feloszlatták, három embert csoportos garázdaság, rongálás és testi sértés miatt előállítottak.

A Független Hírügynökség értesülései szerint március 15-ig volt engedély arra, hogy a 2/A út gödi elágazásánál délelőttönként demonstrációt tartsanak. Az engedélyt azonban megvonták a pénteki eset miatt. A tiltakozó megmozdulást csak akkor folytathatják, ha új bejelentést tesznek a szervezők, és azt a rendőrség tudomásul veszi.

A láncos bot közbiztonságra veszélyes eszköz, így aki ilyet az utcán magánál tart, szabálysértést követ el.Sporthírek