Megverte anyját: az idős nő meghalt

Miskolc – Börtönbüntetést javasol a főügyészség az édesanyját halálosan bántalmazó férfira.

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki veszekedés közben olyan súlyosan bántalmazta anyját, hogy a nő rövid időn belül belehalt a sérülésekbe.

Az immár vádlottá avan-zsált férfi évek óta rossz viszonyban volt anyjával, ennek ellenére gyakran meglátogatta az idős nőt. Tavaly február 27-én ismét megjelent anyja lakásán, majd „szokás szerint” a családi dolgokon veszekedni kezdtek. A veszekedés azonban tettlegességé fajult: a férfi tenyérrel, ököllel több alkalommal megütötte az édesanyját a fején illetve a nyakán. A bántalmazás következtében az idős nő önmagukban nem életveszélyes, de erősen vérző sérüléseket szenvedett. A vér azonban a légutakba jutott és ez okozta rövid időn belül a halálát.

Megmenthető lett volna

A vádlott a még élő anyját az ágyra fektette, majd távozott a lakásból. Néhány óra múlva azonban visszatért és akkor vette észre, hogy édesanyja már nem él. A férfi ezután önként bement a rendőrségre és elmondta a történteket.

A szakértői vizsgálat során kiderült, hogy amennyiben a sértett időben szakszerű segítséget kap, úgy élete megmenthető lett volna.

Az egyébként előzetes letartóztatásban lévő vádlott férfival szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

ÉM-SZB