Megverte a beteget az ápoló a borsodi kórházban

Akt.:
Megverte a beteget az ápoló a borsodi kórházban - illusztráció
Megverte a beteget az ápoló a borsodi kórházban - illusztráció
Borsod-Abaúj-Zemplén – Az ellátásra beszállított beteget többször fejen ütötte az ápoló, mert a beteg agresszívan viselkedett.

2015. áprilisában egy ittas agresszív nőbeteget szállítottak a megye egyik kórházába ellátásra. A nő folyamatosan csapkodott, ellenkezett, trágár módon szidalmazta a kórházi személyzetet. Az egyik nővért, kapálódzása közben véletlenül, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.

Miután orvosi ellátása befejeződött az elkülönítő helyiségben helyezték el. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a kezeit. Később szállítás közben ismét agresszíven kezdett viselkedni és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Ekkor az őt kísérő 23 éves ápoló háromszor arcon és fejen ütötte. Az ütésektől a nő orra vérezni kezdett. Az ápoló elállította a vérzést. A lekötözést, miután a beteg lenyugodott, egy óra múlva megszüntették.

Pár óra múlva az orvosi vizit során észlelték a beteg sérüléseit. Arcán, homlokán zúzódások nyoma látszott, a röntgen kimutatta, hogy orra és arccsontja eltört. Ezen sérüléseit egyértelműen az ápoló általi bántalmazás során szenvedte el. Sérülései 8 napon túl gyógyulóak.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 23 éves férfivel szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s