Megvert újságírónő – két hónappal meghosszabbították a nyomozást

Két hónappal meghosszabbították a Kármán Irén újságíró ügyében elrendelt nyomozást. Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség azért kérte a határidő meghosszabbítását az ügyészségtől, mert a korábban elrendelt szakértői vizsgálatok még nem készültek el. A szóvivő azt nem árulta el, hogy milyen szakvélemények készültek el, és melyekre várnak még.

A Nemzeti Nyomozó Iroda korábban visszavonta az újságírónő ügyében kitűzött nyomravezetői díjat, mondván, az 5 millió forint aránytalanul magas az eset súlyához képest.

Az újságírónőt – állítása szerint – június 22-én verték meg, majd hagyták magára Budapesten, a Duna-parton. A Nemzeti Nyomozó Iroda, korábbi véleményét fenntarja, miszerint Kármán Irént valóban megverték, de nem akkor és nem olyan körülmények között, ahogyan azt állítja. Kármán fenntartja támadásáról tett eredeti vallomását.

Kármán Irén életveszélyes belső sérülésekkel került kórházba, miután rátaláltak a Duna-parton. Az újságírónő azt állította, hogy a XX. kerületben egy kocsiba tuszkolták, megverték, megkötözték, majd a folyóparton kidobták az autóból és otthagyták.