Megvan, kik kapják a Mecénást

Miskolc – A miskolci önkormányzat az idén is meghirdetette a Mecénás pályázatot, amely egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Az Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság május 3-i rendkívüli, zárt ülésén döntött arról, mely szervezetek részesüljenek a pályázatból. Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: a jegyzőkönyv elkészülte után – a héten – a pályázók megkapják a határozatot, melyből kiderül, ki mekkora összeget nyert és ki az, aki nem kap támogatást. Konkrétumot egyelőre nem akart elárulni.

Azt megtudtuk: a pályázat kulturális részére 138 pályázat érkezett, mely több mint 43 millió forint igényt jelent. Végül 66 pályázót részesített támogatásban a bizottság, ők a rendelkezésre álló 6,3 millió forintból, 50 ezer-200 ezer forint nagyságrendben kapnak majd. A Sport mecénás pályázatra 65 pályázat érkezett, mely több mint 34 millió forint igényt jelent. Végül 49 pályázót részesített támogatásban a Bizottság a rendelkezésre álló 10,1 millió forintból, 50 ezer-700 ezer forint nagyságrendben.

ÉMTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek