Megvan az első győzelem

Solymáron lépett pályára szombaton a Hargita KC-Miskolc csapata a férfi kézilabda NB I hetedik fordulójában, ahol a Békést fogadták.

A várakozásoknak megfelelően az alsóházi rangadón nagy iramban kezdtek a csapatok, látszott hogy mindkét félnek nagyon fontos lenne a siker megszerzése. Hajtós volt a meccs, sok kiállítás is fűszerezte a játékot, köszönhető volt mindez a kemény, de sportszerű küzdelemnek.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, mígnem a fordulás után háromgólos előnyre tett szert a Hargita, de egy hazai kétperces büntetést kihasználva fordított a vendég.

A hajrában is fordulatos volt a csata, melyet Savon labdaszerzés utáni gólja döntött el (33-31), hiszen a Békésnek már csak egy gólra futotta a végéig az erejéből.

PA

Jegyzőkönyv

Hargita KC-Miskolc – Békés 33-32 (17-16)

Solymár, 200 néző. V.: Marczinka, Jancsó.
Hargita: Ladányi – SAVON (8), Váradi (1), Lovrek (1), KOVÁCS (-), HÍMER (7), Kerkápoly (-). Csere: Golovin (4), Wieszt (5), LEHEL (7), Szabó (-), Sodró (-). Edző: Hemela Zsolt.
Békés: ARDELEÁN – Gilan (3), OLÁH G. (7), Nagy T. (1), MILICSEVICS (5), Zelics (3), VARGA P. (7). Csere: Szabó L. (k), Turasics (3), Czina (2), Kocsis (1). Edző: Szőke István.

Mestermérleg

Hemela Zsolt: – Nagyon pörgősen játszottunk és nagy lelkesedésünkkel sikerült a meccset abszolválni. Az első olyan összecsapásunk volt, amikor védekezésben és támadásban is jól működtünk.

Szőke István: – Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Az utolsó öt percben annyit technikai hibát vétettünk, mint az egész mérkőzésen.