Megvan a szükséges létszám, a Hospinvest át tudja venni az egri kórház üzemeltetését

Eddig több mint 700 dolgozó aláírta a Hospinvest munkaszerződését, így a magáncég szeptembertől át tudja venni az egri Markhot Ferenc kórház működtetését. Deák Gábor a Hospinvest alelnöke csütörtökön elmondta: eddig összesen csak 11 dolgozó nyilatkozott írásban úgy, hogy nem kíván a céggel szerződést kötni, a többiek többségének még jövő hétig van idejük dönteni.

A több mint 700 dolgozón kívül a Hospinvest egy hete indított toborzására még 150 szakképzett orvos és ápoló jelentkezett. A cég csütörtöki közleménye szerint azonban továbbra is elsősorban a jelenlegi dolgozók munkájára számítanak, ezért remélik, hogy akik még nem tették, aláírják a felkínált munkaszerződést. Deák Gábor hangsúlyozta: akik szerződnek velük, az első hónaptól átlagosan 15 százalékkal magasabb fizetést kapnak és mivel a cég válalta, hogy 6 milliárd forintot fordít fejlesztésre, munkakörülményeik is jobbak lesznek.

A szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés 3 pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére. A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt.-nek legyen előnyös.

Egy kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dollgozni. A kórházvédők a hétfőn még azt nyilatkozták: 650-en nem írják alá a Huspinvest szerződését, tehát a cég nem fogja megkapni az engedélyt a működtetésre.