Megvan a múlt héten elhunyt jóspolip utódja: II. Paul

Megvan a múlt héten elhunyt jóspolip utódja: II. Paul
Hatalmas csinnadrattával, élő tévéközvetítéssel mutatták be szerdán Németországban az oberhauseni állatkert új lakóját: a múlt héten elpusztult világhírű jóspolip, Paul utódját.

Az öthónapos lábasfejű Franciaországból, Montpellier-ből érkezett. Nagynevű elődje tiszteletére pedig II. Paulnak (Pálnak) nevezték el.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új lakó is hasonló jóstehetséggel bír-e mint megboldogult elődje. Paul sem Németországban született, hanem egy brit akváriumból került Oberhausenbe. Az azonban már biztos, hogy II. Paul jóval szégyenlősebb és kevésbé szereti a médiafelhajtást. Amikor beengedték akváriumába, a sok fotós és kamera elől igyekezett elbújni.

A jóspolip az idei foci világbajnokságon szerzett hírnevet magára. Paul ugyanis mindig megjósolta, hogy ki nyer egy-egy meccset. A jóslás úgy nézett ki, hogy leengedtek két kis műanyagtartályt az akváriumba, amelyen a két rivális csapat zászlaja volt. A tartályokba egy-egy kagylót tettek. Paul pedig rávetette magát az egyikre- vagyis a győztes csapatra.

Paul csaknem három évig élt- ez szinte már matuzsálemi kor a polipoknak. Október 26-án, álmában hunyt el. Népszerűségét mutatja, hogy az egyik legnagyobb közösségi portálon, a facebookon is mintegy 60 ezer rajongója volt.

Mivel VB csak négy év múlva lesz, így az kizárható, hogy II. Pault azon teszteljék- lévén nem is élne addig. Az sem biztos, hogy a 2012-es lengyel-ukrán rendezésű Európa Bajnokságig kihúzza a nyolckarú. Ennek ellenére kitörő örömmel fogadták az állatkertben az új lakót.
– Független Hírügynökség –

 

Címkék: , ,